tisdag 30 augusti 2011

Fantastiska Barcelona!

Hej Linda och alla ni andra,


Nu är jag hemma i Svedala igen, tyvärr...hade gäääärna stannat ett tag till i underbara Barcelona.


Vi kom fram i torsdags f.m, till 35 graders värme och sol. Klev direkt på en buss som tog oss till en vingård strax utanför Barcelona, Pares Balta var namnet på gården.

Nere i deras enorma vinkällare fick vi se några av deras äldsta vinflaskor (därav allt damm...) Häftigt att få se hur hela prosessen går till när man gör vin och sen få avsluta med vinprovning och tapas.
Deras specialitet var cava (mousserat vin). Man fick även chans att köpa deras viner, som för övrigt inte exporteras, så det blev en mycket fin cava som vi ska spara till något speciellt tillfälle!Dag 2 var det guidad tur runt hela Barcelona, jag säger bara: Vilken fantastisk arkitektur denna stad har, man måste se det i verkligheten!!!En annan fantastisk sak med denna stad är att när man blivit trött på shoppingen och alla vackra byggnader, då går man bara ner till någon av alla stränder och tar sig ett dopp i ett ljummet hav. Vi bodde dessutom bara 5 min promenad från havet så det var perfekt.


Ja, jag skulle kunna skriva hur mycket som helst och visa maaaaassor av bilder, men detta får räcka för denna gången.

Jag kan verkligen rekomendera er alla att åka till Barcelona om ni inte redan har varit där, själv kommer jag återvända så fort jag kan!

Kram
från Anna

2 kommentarer:

 1. Ja vilken arkitektur...wow! Hoppas du snart har anledning o dricka din nyinköpta cava ;o)

  Klem Anna

  SvaraRadera
 2. Så vackert och jag blir riktigt nostalgisk av dina fina bilder. Jag var i Barcelona 1992 då det var OS där. Då var där såklart lite rörigt men vi upplevde ändå en fantastisk stad. Spanien vid den här tiden på året är för övrigt underbart.

  Ha en fortsatt bra dag!
  Kram
  Ann-Sofie

  SvaraRadera