måndag 8 augusti 2011

Drömmen om ett café...

Hej Anna och vänner runt omkring!Så länge jag kan minnas har jag haft tankar på ett café med god mat, varm och hjärtlig service och en känsla av hemlängtan när man inte är där. Och hemlängtan vill jag mena med att man alltid känner en längtan tillbaka till en plats där man känner sig glad och lycklig.
Bild kommer från www.newportcollection.com


Hyllor fulla med olivoljor, skorpor och inlagd grönsaker.
Bild från http://www.ninasmat.se/

En kaffelatte som man saknar när den är slut och mysiga platser att umgås på. Samla vänner och affärskollegor på samma ställe för att njuta. Bild från google.


I natt när jag inte kunde sova pga av massa tankar satte jag på filmen it´s complicated
Bild från google.

En av mina favoritfilmer, i den skrattar jag, gråter och njuter av miljön. Och där har jag det.... bageriet med det stora B fast jag vill ha C som café.

Undra vad som gör att jag inte sätter min dröm i verklighet. Jag har ju allt klart, till och med recept :-)


Kram Linda

15 kommentarer:

 1. Den filmen är verkligen underbar, det tycker jag också! Vet du, ta och sätt igång bara! Motivationen finns ju till max, och har man en vision så - go for it! Spännande.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Ja, varför inte?! Du verkar ha allt klart för dig och som du beskriver det låter det som det skulle bli ett underbart ställe!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. jag som är din mamma vet hur duktig du är och villken god mat du lagar,så det är bara att sätta igång.Heja Linda,det är bara att sätta drömmen i verklighet.älskar dej

  SvaraRadera
 4. Underbart!! KÖÖÖÖÖR!! Jag kommer o fikar o köper olivoljor haha.

  Jag var på Isabella Smiths butik i Danmark i förra veckan och hon hade ett minicafé i en del av butiken. Jättemysigt inrett. Ska se om jag hittar bilder som inspiration och du vet ju var du ska handla allt för att få det mysigt va? :)

  Kram Lina

  SvaraRadera
 5. Har inte sett den filmen, men den låter helt i min smak!

  Vill man något riktigt gärna och är beredd att satsa så ska man göra det!!!!
  Tänk: vad är det värsta som kan hända?
  Vad spelar det för roll om 100 år?

  Go for it och satsa på din idé!

  Kram Anneli.

  SvaraRadera
 6. KÖR BARA KÖR!!!
  Vad väntar du på, livet susar dig förbi. När du en dag står där med ditt café och tänker tillbaka. Varför dröjde det så länge innan jag vågade? Gör inte det,, stå och fundera, kör nu:)
  Jag startade min salong och var livrädd,,, men nu har det gått 16 år och jag älskar varje minut. Jobb är det men det är för mig själv, bara mig !!
  Sluta drömma och hoppa!!
  Jag håller tummarna!!
  Kramkram / Nettan

  SvaraRadera
 7. Jag är ju lite ny här inne men jag hejar på dina drömmar! Go for it..
  Alingsås, jag har en släkting som har en butik mitt i stan, Fåfängan. Har du varit där?

  kram o kul att du vill vara med inne hos mig!

  SvaraRadera
 8. Drömmer mig också bort ibland och tycker det skulle vara underbart att ha något eget. Det är verkligen härligt med människor som vågar satsa. Om förutsättningar finns så varför inte? Jag lovar att bli din gäst :)

  Tänkte också svara på din fråga angående hortensian. Du undrade om det var syrénhortensia på bilden i mitt förra inlägg. När du ställde frågan visste jag inte men det var lustigt för idag när vi var ute på promenad i området där vi bor så såg jag just dessa vita hortensia och i grannträdgården fanns något liknande men de var lite mer avlånga och busken var lite högre. Så i mitt stilla sinne tänkte jag, det här måste vara syréenhortensia - det skall jag meddela Linda :)

  Sköt om dig!

  Kram
  Ann-Sofie

  SvaraRadera
 9. Klart du ska försöka förverkliga din dröm Linda!!! Det du visar och skriver om dina planer verkar ju klockrena, så mysigt!!! Om du provar och det sedan inte skulle funka av någon anledning så kan du i alla fall se tillbaka på att du försökt, och det tycker jag är viktigt! Tack för filmtipset, har inte sett filmen men ska göra det! Kommer nog att associera till dig och dina planer då :))

  Kraaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 10. Försöker nu leka lite detektiv, är det Hemlyckan du är svägerska till? Kul..
  Eva är fru till min mans kusin, mycket trevlig kvinna..

  kram

  SvaraRadera
 11. Thank you my dear Watson..
  Jag bor i Onsala, har 2,5 tim till bästa loppisarna i Köpenhamn. Det kör man fort men lagligt...

  Kramen!

  SvaraRadera
 12. Ja, vilken underbar dröm...precis som min. Du beskriver det som surrar runt i huvudet till alla dygnets tider. Så satsa!! Du har säkert sett dig ut plats, färger, mat, kakor inredning o hela baletten...eller, visst?!

  Klem anna

  SvaraRadera
 13. Dessa underbara drömmar! Det är läskigt att ge sig ut i den där egenföretagarsvängen, men oj! vad spännande det är! Nu har jag lagt upp ett inlägg om min dröm! ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Jag verkligen älskar den filmen också! Den är så vacker, då menar jag hennes hem och hennes cafe! Precis så vill jag ha det jag med!
  Trevlig blogg!
  Kram Anna-Maria

  SvaraRadera