lördag 13 augusti 2011

Lördagsmys...

Hej Anna m fl...

Vissa lördagar är bara så sköna. Vi har gjort massor eller inget alls på samma gång. Igår hade vi middagsgäster här och med god mat och lite vin så var jag ganska trött när jag vaknade.Vi serverade lite plockmat som hummos, kall marinerad fläskfile, mozzarella, chiliaioli, ostar, kronärtskockspesto, bröd mm. Bara massa gott så man aldrig kan sluta äta...






Med familjen i bilen tog vi oss en tur till Täby för lite inköp till skolstarten och samtidigt sprang jag in på Lilla Magasinet som är en favoritaffär. Och fyndade (i mina ögon som aldrig hittar billiga saker) min favoritduk från Lexington på halva priset och 4 ruggigt snygga servettringar, även dom från Lexington. Ska ta lite bilder så ni får se.


På eftermiddagen gick vi upp i fårhagen på picknick med våra grannar. Jättemysigt. Jag hade med mig mina goda zuccini/citronmuffins med glasyr på vilket blev en jättehit. När vi satt där i solljuset på våra filtar och småpratade seglade det ner ett gult litet björkblad framför mig. Helt plötsligt insåg jag att hösten ville visa sig lite. Och jag njöt av att bli påmind, jag längtar till tända ljus, filt och stickad tröja. Vackra, sprakande färger runt oss. Jag har haft och har en underbar sommar. Vädret har varit toppen och semstern likaså och därför är det helt ok att nästa årstid ger sig till känna.


Är det bara jag som längtar efter hösten?

Kram Linda

6 kommentarer:

  1. Låter helt underbar, o vilken god plockmat!!
    Jag är inte fan av hösten...kaaan va det att jag vet vi går mörkret i möte, at vintern är 7 månader lååång, att våren kommer i juni...så nej, håll hösten långt härifrån tack!!
    Men visst är det mys med ljus ;o)

    Klem Anna

    SvaraRadera
  2. Ja, det är bara du!;)
    Nej, det är det inte, pratade med en vän igår som tyckte det var så härligt att hösten är här. Själv får jag panikkänslor! Helt ok med lite kyligare väder och alla fina färger i naturen. Men mörkret, framför allt efter att man ställer om klockan...det klarar jag inte av!

    Ha det bra!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  3. Vilken underbar mat! Helt i min smak :) Ja, jag både bävar och längtar efter hösten. Den är fantastisk när den väl är här men sommaren får gärna stanna några dagar till ;) KRAM Jenny

    SvaraRadera
  4. Nix, jag ser också väldigt mycket fram emot hösten! Sommaren har varit så fin så jag är nöjd!
    Vilka fina fynd du verkar ha gjort! Ha en fin söndag!

    SvaraRadera
  5. Hösten är min favoritårstid, men den här sommaren har gått så fort och varit så hektisk så jag är inte riktigt klar med sommaren ännu.....kanske bara några soldagar till. Fast höstdagar med sol är fantastiska och dom regniga också för då finner man ro.
    Vilka härliga muffins du gjort och maten ser underbart god ut!
    Agnetakram

    SvaraRadera
  6. SÅ nyfiken på fynden!!! Lexington is niiiice!
    Har tänkt på dig idag, om hur du gillar hösten... Och hur jag inte är där ännu. Tydligen vill mitt undermedvetna att jag ska foka på höst och min favorit, julen... har gått och nynnat på "santa Claus is commong to town" hela dagen... (suck, I know... ngt fel är det!!)

    Du, vi kan väl höras om tavlan, svarade på min blogg - inte så smart tänkt...
    Stor kram

    SvaraRadera