Först vill jag tacka för alla fina komentarer på förra inlägget, så roligt att se att några läser våran blogg vi har tillsammas Anna och jag. Så roligt att även andra tycker om det vi skriver om och inte bara vi :-)
Här kommer en blomma till er från oss:
Nettan från mysiga bloggen Dagdrömmar i vitt http://dagdrommarivitt.blogspot.com/ frågade om hon kunde få receptet på tårtan jag bakade och bloggade om i förra inlägget. Självklart vill jag dela med mig av denna underbara och smarriga tårta.
Jag hittade receptet i Lantliv´s (vad annars) sommarmat 2005 och gjort den flera gånger efter det. En riktig sommartårta...
Ta upp gelantinet och krama ur vattnet. Smält det på vattenbad. Blanda först i gelantinet i lite äggsmet för att sedan röra ner allt tillsammans.
1 tårta =10-12 bitar
Botten:
1 skiva färdigköpt marängbotten
Fyllning:
1 vaniljstång
4 äggulor
4 äggvitor
2 dl socker
200 g cream cheese
4 dl vispgrädde
2 gelantinblad
Garnering som exempel: (jag hade björnbär, mycket gott)
1 dl blåbär
1 1/2 dl hallon
1/2 l skivad jordgubb
citronmeliss
Dela vanlijstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg gelantinbladen i blöt minst 10 min. Separera äggen i 2 olika skålar och vispa sedan gulorna med socker och vaniljfröna till en pösig massa. Vänd ner cream cheese och vispa samman. Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten.
Ta upp gelantinet och krama ur vattnet. Smält det på vattenbad. Blanda först i gelantinet i lite äggsmet för att sedan röra ner allt tillsammans.
Vispa vitorna till kraftigt skum, vänd ihop det med äggsmeten.
Placera marängbotten i en löstagbar form, ca 24 cm i diameter. Fyll på med smeten och släta ut det lite. Täck med platsfilm och stå minst i 4 timmar i frysen.
Låt tårtan stå framme ca 30 min innan servering.
Garnera med alla bär.
Lycka till
Kram Linda
Ååå gulliga du med länk till mig<3<3<3.
SvaraRaderaNu ska här bakas,,,när jag jobbat klart, hihi
Sov gott det kommer jag göra hihi <3
Kramkram på er dåda/ Nettan
Det där lät supersmarrigt! Den ska jag testa att göra. Och inte behöver jag använda ugnen heller.... Som ni kanske såg i mitt inlägg från igår så har jag ingen tur med ugnen..... :)
SvaraRaderaTack för receptet....sparar det och lägger på lager, den ser förödande god ut!
SvaraRaderaAgneta kram