söndag 29 januari 2012

Ingen återvändo...

Hej Linda och alla andra,Ja, nu finns det ingen återvändo, för nu har vi ett stort fult hål i väggen...Köksplanerna har tagit fart på allvar. Första besöket hos köksplaneraren hade vi i fredags och han behövde ha svar på en viktig fråga: går väggen att riva?

Vi har en liten väggsnutt på 60 cm imellan kök och rum och den vill vi ha bort så att kök och rum blir bara kök!

Så det var bara att ta fram sågen och öppna upp i helgen..

Så nu står vi här med ett hål i väggen och i väggen fann vi två rör, som leder värmen upp till våra sovrum...Men det ska nog ordna sig, vi kan nog bygga in dem på nått sätt eller var tror ni? Vi har iallafallbestämt vilken lucka vi ska ha, Det blir Marbodals lucka Ekerö vit...

En slät lucka som är fasad i kanterna för ett mjukare intryck, syns dåligt på denna bilden men...
...syns lite bättre på luckan som är i ek. Det är en ganska neutral lucka som man kan göra lantlig eller modern, beroende på handtag och val av diskho, blandare mm. Vi ville verkligen inte ha en lucka med spegel igen, för jag är såå trött på allt damm som samlas där. Detta köket ska i första hand bli så lättstädat och funktionellt som möjligt. Men det kommer även att bli snyggt!!!


Det kommer nog bli en del inlägg om kök framöver, ska ta lite före bilder någondag när ljuset är framme och det blir bra kort. Sen får ni följa vår väg framåt och förhoppningsvis ska allt vara klart till sommaren.

Ja, det är mycket att fundera över nu, väldigt många beslut ska tas, det är sååå kul och jag vill börja riva vårat gamla kök nuuuu...

Ha en bra vecka nu allesammans.

Kram från Anna

4 kommentarer:

 1. Hallåj!
  Verkar som att jag äntligen kan kommentera hos er igen, roligt!
  Köksrenovering... Det gick vi också igenom för ett par årsedan. Nog den roligaste men även den mest krävande renoveringen tycker jag. Precis som ni så tog vi också bort en bit vägg för att få en helhet. Det kan du se på torsdag ;)
  Ska bli roligt at följa förvandlingen!
  Kram Anna Lena

  SvaraRadera
 2. Åh, vilken härlig tid ni har framför er! Vårt kök blev färdigt för 1 ½ år sen och jag är så himla nöjd.

  Några detaljer som jag är särskilt nöjd med är: Den platsbyggda kaffemaskinen, det lite djupare bänkskivan 65 cm, att överskåpen är satt lite högre upp, 61 cm, den stora härliga bänken på köksön, dubbla hoar (en liten och en jättestor) och så den utdragbara kökskranen!

  Ha en skön kväll och lycka till!

  Kramiz Madde

  SvaraRadera
 3. Ja du Anna, vad har Ni gett Er in i. Det är spännande men också krävande att vara utan kök. Det får väl bli att Ni kommer hem till oss och käkar lite då och då när det är som jobbigast. Vi skall också byta kök om några år...då får Ni bjuda igen. Skall bli spännande att följa renoveringen av köket. Både i bilder och text här på bloggen, men oxå live på plats. Kolla gärna in på min blogg oxå - jag har fått lust att skriva och det kommer en hel del bilder på våra projekt oxå. Altanbygget börjar i veckan och arbetet i "pianobaren" i vår källare går framåt.

  SvaraRadera
 4. Ska bli spännande att följa er köksrenovering!
  Jobbigt men kommer säkert bli jättefint .

  Rören som "dök upp i väggen" kan ni nog dölja på något snyggt sätt.
  En murad pelare kanske...................

  Kram Anneli.

  SvaraRadera