onsdag 4 januari 2012

Livet är ett puzzel...

Hej Anna och vänner!Jag har varit ledig sedan den 18 dec och vi njuter av ledigheten. Vi har sovmorgon och går i pyamas tills vi vet att någon ska ringa på dörren. Vi njuter..... på måndag är det full fart och jag börjar sakta tänka jobb igen.

Vi börjar planera vardagen med bilkörningar, sportlov, påsklov, resor med jobb, träning, handla, rutiner, socialt umgänge och inte minst tid för att tillsammans som är så viktigt.

Idag tog vi fram vårt puzzel som vi köper nytt varje vinter. Vi satt hela familjen och strategiskt tog fram dom bitar som är ramen och sedan hjälps vi åt att hitta dom andra bitarna för att det ska bli lättare för oss alla. och ibland vill vi ta en bit och ändra den så den passar men vi vet att bilden inte blir rätt i slutändan. Vi hittar varandras bitar och blir glada över att ännu en till som passar.

Vi sitter där med våra små bitar och letar efter den som passar ihop med dom andra för att det ska bli en hel bild. Då insåg jag at så är det här hemma med. Hade vi inte hjälps åt alla 4 för att ha våran ram eller hjälpt varandra för att underlätta skulle aldrig vardagen fungera. Då skulle vi inte vara den familjen vi vill vara. Skulle vi fuska och hitta på en egen bit för bara "mig" skulle aldrig vi bli hela bilden.

Och vips när vi sitter där och planerar schema mm så hittar vi våra små bitar som passar och allt blir som vi vill.

Ja vårt liv är verkligen som ett puzzel, varje liten bit är lika viktig.


Kram Linda

7 kommentarer:

 1. Âlskar pussel!! pojkarna fick ett i julklapp som ska pusslas ihop när de andra klapparna är lite färdig lekta c",)
  Härlig koppling mellan pusslet o vardagen, pericis så är det ju!

  Klem Anna

  SvaraRadera
 2. Japp, så är det, det beskrev du bra, hela livet är ett pussel och bitarna faller på plats till slut, det gör dom och det är en lättnad!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Så sant så...
  Vi har alltid "söndagsmöte" just för att få vardagen att gå ihop med alla träningar, middagar och gud vet allt...
  Så skönt och avkopplande med pussel!

  Kram från en ganska ny anhängare av eran blogg,
  som ju givetvis är fantasikt rolig att följa!

  SvaraRadera
 4. Livet är verkligen som ett pussel... och vips fick ni till mitt hus bland alla pusselbitar:))) Näääärå, men nästan:) Vad hääärligt att ha så lång ledighet, underbart!!!!

  Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 5. Ha en fortsatt fin helg!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 6. Ja så är det, ett ständigt pusslande:-) så mysigt att ni sitter med ett pussel tillsammans, det påminner mig om när jag var barn då vi gjorde det på somrarna. Kram!

  SvaraRadera
 7. Härligt med pussel. Jag ska också leta fram ett:)

  SvaraRadera